Sebenarnya aku tak suka theme blog yang sekarang. Sebab nampak macam blogspot. Tak nampak macam wordpress. Tapi lama-lama, macam cantik lah pulak bagi perempuan macam aku. Haha. Sebab simple. Aku nak blog yang nice and clean. Tak sarat dengan sampah. Sedar diri ni bukan kategori blogger dah aku tengok. Sebab jarang update. Blogger lain siap boleh pergi …
Korang pernah tak terfikir bila korang akan mati? Dan dalam keadaan macam mana korang akan mati. Kalau bicara soal mati, susah untuk kau terima yang MUNGKIN 1 minit akan datang tuhan cabut nyawa kau. Dan kau tak boleh beri jaminan 1 peratus sekalipun nyawa kau masih ada. Tapi yang paling aku takut adalah saat aku rasa …
Aku tahu, lipas tu kecik, dan dia tak boleh mengunyah kulit kita dan sebagainya tapi bagi aku lipas tetap lipas. Dia lagi scary dari ular dan monyet. Serious! Dan dia lagi kejam kalau dia berjalan ke arah kita dengan sesungut + bentuk badan dia macam tu. Aku dapat rasakan yang dia akan gigit belakang badan …
Ayah kerja ikut shift. 22 tahun yang lepas, shift dia macam ni : Hari ni pagi, esok shif malam, lusa pulak cuti. Macam tu la rutin kerja dia. Tempat kerja dia pulak dekat bandar. Bila dia kerja malam, dia sanggup balik rumah semata-mata nak check ibu pasang ke tak ubat nyamuk. Bila ibu terlupa, dia sendiri …
Kalau kauorang tanya aku, jenama fesyen kegemaran yang aku suka, tentu aku cakap ‘Mango’. Ya, Mango. Ada tiga sebab utama kenapa aku begitu suka jenama fesyen antarabangsa ini. Sebabnya: Banyak Pilihan – Semua tau jenama Mango ni jenama fesyen terkemuka antarabangsa sangat sangat mudah untuk kita dapatkan. Daripada kasut, baju, beg tangan sampailah ke aksesori …
Post yang dah setahun dalam draft. Baru hari ini nak publish. Sebenarnya, daripada dulu sampai sekarang, ada satu azam yang aku nak capai masa tahun baru, but in the end, impian tu tak tercapai. Impian untuk berisi. Because I’m too skinny and in order to avoid low self esteem, aku cuba macam-macam cara, tetap tetap tak …
PAGE TOP