Pernah tak cakap “Kenapa orang lain tak pernah hargai apa yang kau buat?” atau pernah tak tercakap “Aku punya la buat penat-penat, bukannya nak cakap terima kasih” Dan nanti bila kita dah kawen, lepas tu kita buat anak. Lepas tu keluarkan anak. Lepas tu besarkan anak. Punya lah penat buat macam-macam kat pasangan, tapi pasangan tak …
Semalam lepak dengan member. Ada satu ayat yang aku dengar “Biarlah diorang nak cakap apa pun. Tak sakit badan pun“. Ya. Tak sakit pun. Asalkan mereka tak sentuh hal keluarga, semua akan okay. Kau nak kutuk aku, nak cakap hal yang tak betul pasal aku, aku akan okay. Even perkara tersebut merupakan perkara yang betul, aku …
Sebenarnya aku tak suka theme blog yang sekarang. Sebab nampak macam blogspot. Tak nampak macam wordpress. Tapi lama-lama, macam cantik lah pulak bagi perempuan macam aku. Haha. Sebab simple. Aku nak blog yang nice and clean. Tak sarat dengan sampah. Sedar diri ni bukan kategori blogger dah aku tengok. Sebab jarang update. Blogger lain siap boleh pergi …
Korang pernah tak terfikir bila korang akan mati? Dan dalam keadaan macam mana korang akan mati. Kalau bicara soal mati, susah untuk kau terima yang MUNGKIN 1 minit akan datang tuhan cabut nyawa kau. Dan kau tak boleh beri jaminan 1 peratus sekalipun nyawa kau masih ada. Tapi yang paling aku takut adalah saat aku rasa …
Aku tahu, lipas tu kecik, dan dia tak boleh mengunyah kulit kita dan sebagainya tapi bagi aku lipas tetap lipas. Dia lagi scary dari ular dan monyet. Serious! Dan dia lagi kejam kalau dia berjalan ke arah kita dengan sesungut + bentuk badan dia macam tu. Aku dapat rasakan yang dia akan gigit belakang badan …
Ayah kerja ikut shift. 22 tahun yang lepas, shift dia macam ni : Hari ni pagi, esok shif malam, lusa pulak cuti. Macam tu la rutin kerja dia. Tempat kerja dia pulak dekat bandar. Bila dia kerja malam, dia sanggup balik rumah semata-mata nak check ibu pasang ke tak ubat nyamuk. Bila ibu terlupa, dia sendiri …
PAGE TOP