9 DOA LULUS PEPERIKSAAN/UJIAN/EXAM

Dulu, saya ada sediakan senarai “Doa-doa lulus Peperiksaan” tapi sekarang bila tengok balik entry tersebut, gambar-gambarnya hilang. Punca? Tukar wordpress 🙂

Sekarang saya sediakan Doa-Doa Lulus peperiksaan/ujian/exam.

Sila baca dan hadam. Nanti nak periksa, senang. Doa-doa ni banyak membantu bila korang tengah nak periksa. 🙂

9 Doa Lulus Peperiksaan

Ini merupakan doa ketika mula menjawab soalan. Bila nak mula jawab soalan mest tangan korang sejuk kan ? Kalau siapa yang gelabah tak tentu pasal tu maknanya korang tak baca buku. Kalau korang da baca buku, gerenti cool je dalam dewan exam.

a5-doa-mula-menjawab-soalan-peperiksaan

Ini pulak doa agar lulus peperiksaan atau ujian. Bila korang ambil subjek Biologi, Kimia atau Akaun, mesti susah kan. Kalau korang lulus subjek tu, mesti korang lega gila. Jadi, amalkan doa ni.

Jangan lah pulak korang hanya baca doa ni, tanpa study. lepas tu mengharapkan result lulus berdasarkan doa sahaja.

DOA-LULUS-PERIKSA

DOA-TAK-GAGAL-PEPERIKSAAN

Ini pulak doa pendek sebelum masuk kelas atau dewan peperiksaan. Doa ni ringkas, jadi jangan bagi alasan tak boleh nak hafal ye 😉 Doa elak tak fail exam/lulus ujian/ dapat keputusan peperiksaan yang tidak baik. Doa dan restu daripada ibu dan ayah sangat-sangat mujarab.

Doa-Sebelum-masuk-dewan-peperiksaan

Sebelum anak nak hadapi dewan peperiksaan, ibu bapa boleh buat solat hajat dan gunakan doa-doa di bawah ini sebagai tambahan. In Shaa Allah.. Ianya akan membantu anak ketika menjawab exam nanti.

LULUS-EXAM

Kadang-kadang bila kita dah hafal sesuatu nota tersebut, dalam dewan exam mesti ada yang terlupa. Kita punya lah nak ingat bagai nak gila, tapi tetap tak ingat. Hah! Ini dia doa untuk mengelak lupa sebagai pembantu di kala kita susah. In Sha Allah dengan izin allah, korang akan ingat balik nota-nota tersebut.

Doa-untuk-mengelak-lupa

Selepas kita selesai menghadapi peperiksaan, yang penting adalah doa yang berterusan. Jadi, doa ini boleh digunakan. Sebelum tidur, baca doa ni sampailah keputusan peperiksaan diumumkan. Dengan usaha yang ada, In Sha Allah, ada hasil yang baik.

Doa sebelum tidur setiap hari sehingga keputusan peperiksaan diumumkan

doa-mohon-petunjuk-dan-kejayaan

Killer question mesti korang paling benci kan? Baca doa ni. Mana tahu soalan yang susah gila tu, tiba-tia korang boleh jawab.

imagesmalas-study-selalu-lepak-dengan-kawan

AKU, SPM DAN A+

Gambar daripada blog:

http://msg-cyber.blogspot.com/2012/02/doa-mohon-terhindar-dari-keputusan.html

http://maszie.blogspot.com/2013/09/doa-utk-anak-menghadapi-peperiksaan.html

http://shafiqolbu.wordpress.com/2012/09/11/doa-doa-sewaktu-mengambil-peperiksaan/

http://iniuntukkita.blogspot.com/2012/04/doa-ketika-menghadapi-peperiksaan.html

http://wnaspotpet.blogspot.com/

http://sarasuhaimi.blogspot.com/2013/03/exam-mode.html

http://mizzroshadah.blogspot.com/2011/11/november-011111.html

Terima kasih 🙂

30 Comments

      • Halizasays: Reply

        Assalamualaikum cik amal
        Harini paper sj kertas dua
        Memang susah nk mati
        Lima tahun kat sklh x pernah dapat A utk sj
        No baca surah ape ye?

  1. ton junaidahsays: Reply

    share ye

  2. ikinipdsays: Reply

    terima kasih kak amal..

  3. shahryzzsays: Reply

    banyak membantu…terima kasih jazakallahul khair

  4. azwani-says: Reply

    assalamualaikum cik amal thanks kongsi doa2 tu

  5. nanasays: Reply

    assalamualaikum. Maaf, kurang clear doa tu. Boleh bg yg clear? Kalau tak mnyusahkan awk la. Bkn ape, sy takot salah bace dan nnt makna jadi lain. Terima kasih. Bnyk info yg bermanfaat 🙂

  6. alhamdulillah, insyaallah saya boleh mengamalkan doa doa ini untuk menghadapi peperiksaaan. ia nya sangat mustajab dan ringkas, sebelum ini, saya tk pernah lulus dalam subjek math and science. saya takut kalau pt3 saya ada gagal, jadi setelah saya rajin untuk mengulangkaji pelajaran dan setiap hari pergi ke library saya mula terdetik untuk mencari doa doa tentang peperiksaaan, ok lah panjang pulak comment nya, wish me all the best ya!!!!! byeeeeeeee ;’))))))))

  7. terima kasih cik amal . Kerana kongsi kan doa2 tu . Saya harap saya dapat jawap semua soalan pt3 ☺☺

  8. alongsays: Reply

    tq cik amal…. insyaAllah sukses dunia akhirat 🙂

  9. nur areliasays: Reply

    Thanks for share.. Doakan sy berjaya dlm PT3 thun ni

  10. Acap Selangorsays: Reply

    thanks share doa ni… tpi gambar x clear la… takot slh bce je… tpi x pe… thanks kongsi doa ni ye… Doa Kan Sye Ye moga Dpt Berjaya Menjawap PT3 esok…

  11. Putera abdul hadi bin hamzahsays: Reply

    Cik amal …pada tahun ini saya akan mengambil peperiksaan darjah khas
    saya pernah mengambil darjah khas dan hasilnya kurang memuaskan saya dapat pangkat 3 ..agregit 29 jadi pda thun ini saya akan mengambil semula peperiksaan …sya nk pangkat 1 agregit 5 …agk² doa yg ditunjukan boleh x menolong sya dalam mencapai keinginan sya..?
    Dan sya harap cik amal mendoakan saya supaya hasrat saya tercapai
    Amin…:-)

    • in sha allah anda boleh buat. Amalkan doa ini, dan selepas solat, doa 7 kali “Ya allah, sya nk pangkat 1 agregit 5 dalam peperiksaan darjah khas.” Aamiiin…

  12. mazirah mazlan.says: Reply

    Terima kasih kerana bantu kmi

  13. suriasays: Reply

    asalamualaikum cik amal .. kabur la doa tu cik amal .. sy xdpt membacanya .. maaf

  14. Zaem hazieqsays: Reply

    Thax cik amal…hrp² tahun ni dpt sraight A..aminn

  15. zaimvsays: Reply

    Blh ke kalau sebelum pergi sekolah baca doa tu?

  16. norhamidah binti ismailsays: Reply

    Hrp2 thun dpan spm lulus dgn
    cemerlang..tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/9-doa-lulus-peperiksaanujianexam.html/trackback

PAGE TOP