Aku Alien

Spend time with nice people who are smart, driven and like minded.  Relationships should help you, not hurt you.  Surround yourself with people who reflect the person you want to be.  Choose friends who you are proud to know, people you admire, who love and respect you

Spend time with nice people who are smart, driven and like minded.  Relationships should help you, not hurt you.  Surround yourself with people who reflect the person you want to be.  Choose friends who you are proud to know, people you admire, who love and respect you

     Aku ada banyak benda nak cerita, tapi untuk menulis, aku kekok. Terus terang aku cakap, depan laptop aku mampu tenung je.. Kalau berjam-jam pun boleh jadi juga. Kadang-kadang aku terpikir, ada ke yang baca, ada ke yang ambil tahu ? 

     Jujur aku cakap, aku takut bila orang lain baca blog ni. Aku takut mereka gelak, aku takut mereka tertawakan aku di belakang. Aku takut. Serius. Aku tak tipu! *Muka serius, dahi kerut.

     Sakit hati aku kalau nak cerita tapi nak menulis tak tahu. Nak klasifikasikan manusia ni sebagai apa? Alien ? Mungkin. Aku tak kesah. Nak gelak pun boleh, tak nak gelak pun bagus.

     Ada orang yang kalau malas, duit tetap masuk. Tapi aku lain. Aku kalau malas, apa pun tak dapat. Yang dapat, hanya lah sakit mata sebab duk menghadap skrin laptop ni.

     Jadi apa yang aku buat? Yang aku tahu mengeluh. Baca lah entry-entry aku sebelum ni, sama dan tak berubah. Walaupun sekarang aku rajin sikit, bila mana aku jadi silent reader atau mungkin menyebukkan diri ambil tahu tentang orang lain (dikira rajin), dan akhirnya, sesen pun tak dapat. 

      Kalau tak percaya, aku ni pemalas, rujuk entry sini. Dah baca? Sekarang percaya ? Dasyat tak perangai aku ?

6 Comments

  1. Kan? Sama gak dengan akak. Kekadang tu memang takde idea nak menaip entri. Tak ‘berhapdate’ nanti kesian lak tengok blog penuh dgn sesawang. Bukan ke nama dia memang ‘sesawang’ hehehe :p

    p/s : malu memang malu jika ada yg baca blog hihi.. mcm mana tu eh? 😉
    [nama] recently posted…Few hours doodle graphic digitalMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/aku-alien.html/trackback

PAGE TOP