AKU BODOH KE TAK? NILAI SENDIRI!!!!!

Last updated : October 28, 2013

Assalamualaikum..

Kawan aku nak kawin. Okay. Full stop. Aku nak cerita pasal study but suddenly moody. Eicehhh.. Macam pantun pulak. Straight tak bengkok, aku jenis malas belajar.

     Ini tak elok. Aku tahu ramai tak suka sejarah. I got low marks time sejarah kut. Markah kebanyakannya 39,44,47, 52 dan tiba-tiba trial spm dapat 80 (A1). Ada budak pandai tu pun dapat (A2). Kira semangat dalam diri ni naik tetiba, aku sorang time tu dapat A1. Tapi kenapa masa mula-mula tak lulus, cukup-cukup makan?
     Lagi satu subjek Georgrafi. Time PMR aku dapat C. Gila bhai! Pehal??? Susah susah susah Susah susah susah.
     Yang ini baru betul! Bila korang hafal nota-nota tu semua, bila dapat A rasa mcm “Alahai… Senang bro subjek tuu“, Dan bila Spm pun dapat A sebab apa ? Sebab lepas dapat result trial, kita dah kata “Alahai… Senang bro subjek tuu“, kita dah set minda kita subjek tu senang.
     Bayangkan, Malu sesangat bila georgrafi dapat C. Tapi tak ada lah tension sangat, sebab aku dapat 2A jer pun. Main-main. Boleh lagi duk tengok hanazakarinohimicihe (atlit dengan anjing dia tu). Tapi kenapa aku dapat A+ masa spm?? Saje boldkan A+. HAHA. Sebab subjek georgrafi tu paling senang weyhh.. Nampak tak apa yang aku kata ? “subjek georgrafi tu paling senang weyhh”. Sumpah tak tipu !
     Bila kita set dalam minda kita yang positif, maka Allah permudahkan. Percaya lah apa yang aku cakap. Jangan kata aku pandai, dilahirkan pandai. Kalau tak aku takkan dapat 1C masa upsr dan pmr. Aku takkan dapat 2A masa pmr.
     Kalau korang takut kena marah dengan parent sebab tak ada A, Korang strunggle A kat subjek PJK, SIVIK dan SENI. HAHA

Agak mengarut bila penat2 aku lukis doodle then merepek macam itik bagi nasihat pasal Exam. Tapi lantak ahh ! Kalau nak tau, ambil tau, kalau tak mau tahu, never mine 🙂

doodle comel, doodle bertudung, doodle payung, doodle kawaii, cara buat doodle, cara lukis doodle guna Sai, cara lukis doodle guna photoshop, tutorial cara lukis doodle

Siapa yang nak doodle minah ayu dengan payung rainbow tu ? Komen “Saya nak!” 3 orang raindom amal akan bagi 🙂

9 Comments

  1. that’s true .. memang tol lau da set mind kite cakap benda tu senang , kite akan rase subjek tu paling best . btw i love sejarah ..

    last , saya nak doodle comel cik amal tuu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/aku-bodoh-ke-tak-nilai-sendiri.html/trackback

PAGE TOP