ALHAMDULILLAH… DAPAT USM.

Tadi nak semak keputusan kemasukan USM untuk ijazah.

SEMAK KEPUTUSAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI 2014/2015

Semak keputusan kemasukan Universiti bagi ijazah dan diploma boleh menyebabkan jantung ni debor dup dap dup dap.. Baru tadi aku dapat mesej daripada USM. Nasib baik aku dapat temuduga Pendidikan Khas pada 9 haribulan 5 nanti. Yang untungnya adalah, sekarang aku jadi Guru Sandaran Tak Terlatih (GSTT) bagi Pendidikan Khas. …

Check-check tiba-tiba dapat result kat bawah :

cara mudah masuk Universiti

Tahniah dapat USM!

Alhamdulillah semua. Aku tak tahu nak cakap apa lagi. Tersangatlah gembira aku hari ni. Walaupun USM bukan Universiti yang aku impikan sebab aku nak sangat masuk UPSI, tapi sekarang rasa macam best pulak. Haha.

Yuran pun murah. Mungkin ada hikmah aku tak dapat UPSI. Tapi UPSI tetap dihati. Nasib baik sempat aku mohon USM ni last minit. Kalau tak, tak tau nak kata apa.

Ramai blogger-blogger kacak dan comel dapat masuk USM. Tahniah ya korang. Tengah mencari rakan-rakan maya yang masuk Universiti Sains Malaysia ni, so nanti aku tak adalah keseorangan kat sana nanti.

Jumpa kat sana ya!!

27 Comments

    • apply ptptn lah kut… tp nk gak apply mana2 biasiswa πŸ™‚

      • so.

        ini mungkin pasaran terbuka.

        kena bersiap sedia sebab mungkin bukan senang-senang dapat tawaran jadi guru terus lepas habis belajar nanti.

        tajaan kpm, memang ada advantage besar untuk jadi guru lebih cepat berbanding universiti lain.

        apapun, kalau sanggup.

        Usaha je. Kalau ada rezeki jadi guru, takkan ke mana.
        [nama] recently posted…Apa itu Double Coconut?My Profile

  1. aunihannansays: Reply

    tahniah awak! first time being here. nice blog πŸ™‚

  2. Saya tersenyum tgk tajuk ni. cikamal kena igt, masuk U ni bukan main2. Dkt situ nnti cikamal akn jumpa mcm2 org, psg niat & tujuan. Percayala, satu masa dlm menjalani kehidupan U nanti cikamal akan tercari cari apa sebenarnya yg cikamal cari dlm hidup.. tahniah

  3. miss_octobersays: Reply

    Saye ade dpt interview usm kos pndidkn khas but x sure nk pi o ta..hmm, klu x kbratan boleh share pointer sis cikamal

    • sem 1, 3.70 πŸ™‚ kena strungle dear πŸ™‚ banyakkan study group πŸ™‚

  4. Fairuz Alwisays: Reply

    Salam akak. Sekarang sy dapat iv pendidikan khas di usm. Jadi, boleh tak sy nak mintak alamat emel untuk facebook akak? Nak tanya pengalaman interview pendidikan khas di usm πŸ™‚

  5. airasays: Reply

    sy nk sgt masuk usm

    • apply lah.. skrg usm da bukak online aplication… mana tahu rezeki masuk sini

  6. TAMILHIILE MANGGAI A/P G MOHGANsays: Reply

    Hi. Congratulation. You are in USM. It’s sounds good. I hope you are preparing yourself to be a very educated and dedicated teacher in future. All the best for your future. Here, I’m Tamilhiile Manggai. I’m just finish my STPM last year. I obtained 3.92 CGPA and band 3 in MUET. I apply for IJAZAH SARJANA MUDA SASTERA DENGAN PENDIDIKAN (KEPUJIAN) course. I’m preparing for it. May I get specific informations and you experience in attending interview and more ? Thank you.

    • you need to ask yourself, why you want to be a teacher. How you handle your student? If your student become so rude with you, how to overcome this situation? and my suggestion, you search for “USM Life Confession” and you can ask everything. your senior will help you. you ask your senior (SASTERA DENGAN PENDIDIKAN ) to help you. they will comment your post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/alhamdulillah-dapat-usm.html/trackback

PAGE TOP