Nak hidup, bukan buat keputusan untuk dapat hasil yang perfect. Hidup bukan untuk buat keputusan dengan cepat. Inilah masanya untuk membuat kesilapan. Kau salah pilih tarikh tiket flight. Jatuh cinta berkali-kali. Salah pilih kawan. Ambil course engineering walhal kau ingat takpayah belajar matematik. Kau terkentut dalam lif. Ini lah masanya untuk kau buat kesilapan supaya tak …
Dulu, masa aku zaman remaja, manusia yang paling aku takut adalah mak dan ayah aku. Actually, masa aku sekolah rendah pun. Memang diorang garang gila. Rotan dengan hanger sampai berbirat badan, kena penampar, menangis sampai tak ada suara sebab kalau bersuara, aku kena lagi. Emosi tak payah cakap lah, memang sakit mental bila ayah aku mengamuk. …
Bismillahirrahmanirrahiim… Mungkin tajuk ni satu doa, tapi memang itu yang aku rasa. Rasa penat pun ada. Kadang-kadang ada rasa macam nak undur 1 kaki ke belakang pun ada. Tapi aku ingat balik, awal-awal aku berubah sebab Allah. Takkan nak patah balik. Bila masuk USM ni, ni lah dunia baru aku. Tak ada yang kenal dunia aku …
Pernah tak cakap “Kenapa orang lain tak pernah hargai apa yang kau buat?” atau pernah tak tercakap “Aku punya la buat penat-penat, bukannya nak cakap terima kasih” Dan nanti bila kita dah kawen, lepas tu kita buat anak. Lepas tu keluarkan anak. Lepas tu besarkan anak. Punya lah penat buat macam-macam kat pasangan, tapi pasangan tak …
Semalam lepak dengan member. Ada satu ayat yang aku dengar “Biarlah diorang nak cakap apa pun. Tak sakit badan pun“. Ya. Tak sakit pun. Asalkan mereka tak sentuh hal keluarga, semua akan okay. Kau nak kutuk aku, nak cakap hal yang tak betul pasal aku, aku akan okay. Even perkara tersebut merupakan perkara yang betul, aku …
Sebenarnya aku tak suka theme blog yang sekarang. Sebab nampak macam blogspot. Tak nampak macam wordpress. Tapi lama-lama, macam cantik lah pulak bagi perempuan macam aku. Haha. Sebab simple. Aku nak blog yang nice and clean. Tak sarat dengan sampah. Sedar diri ni bukan kategori blogger dah aku tengok. Sebab jarang update. Blogger lain siap boleh pergi …
PAGE TOP