Hasil tulisan ini telah mendapat kebenaran daripada Ukhti Wajihah, salah seorang pelajar di sebuah universiti. Diharapkan post ini tidak mengundang perkara negatif terhadap pihak lain. Kisah ini telah diedit ekoran terdapat banyak singkatan perkataan tanpa mengubah makna asal penulisan. Bismillah.. Baru semalam rasanya terlibat dengan minggu orientasi sebagai pelajar baru. Sekarang tengok adik-adik pulak. Teringat …
Masa kita kecik-kecik dulu, Hari Kemerdekaan merupakan hari yang paling best! Masa aku sekolah rendah dulu, sekolah akan buat kelas tercantik. Cikgu-cikgu pakat pulun hias kelas. Masa ni lah cikgu-cikgu nak psycho budak-budak untuk menang kelas tercantik. Cikgu tak kesah keluar budget banyak. Asalkan menang. Nama kelas ‘naik’, budak-budak bangga, cikgu lagi lah bangga. Baru …
Malaysia ni best. Pakaian tradisional macam Baju Kurung, Baju Melayu, Cheongsam, Sari dan sebagainya dah jadi kebanggaan buat Malaysia sebab kat situ kita dah nampak Malaysia ni ada pelbagai kaum seperti Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan, Bidayuh dan banyak lagi. Bagi aku, satu kualiti yang cukup unik buat Malaysia di mana orang-orang kita ni kaya …
Masa result keluar, kebanyakkan student akan cari blog ni. Maybe sebab post aku mengenai “Cara Dapat 4 Flat Paling Berkesan!“, atau nak tips lain, aku tak tahu kenapa, tapi sayangnya aku baru nak menulis. Maaf lewat, aku sangat sibuk. Pada kauorang semua, aku buat post ni, aku fikir banyak kali. Sama juga dengan post-post lain. …
Kau pernah terfikir tak, satu hari nanti kau akan kawen dan lepas tu ada pelamin yang sangat cantik, baju kawen yang ala-ala princess, kemudian makan dalam dewan atau mungkin kau terfikir yang akan datang ayah kau akan belikan kau sebiji kereta. Paling cincai┬ápun kereta Viva. Dengan kata lain, kau membayangkan saat kau dewasa, akan ada …
Saya pernah menemani umi ke sebuah kompleks membeli belah. apa yang melucukan pemikiran saya saat kami ke kaunter pembayaran adalah, kesemua yang mengendalikan kaunter bayaran adalah manusia. Mereka terdiri dari pelbagai bangsa, ada Melayu, Cina, India, dan dari Bengali dan Indonesia, namun semuanya tetap manusia. Tetapi setiap kali selesai pembayaran, setiap komuter di kaunter akan …
PAGE TOP