Benda yang aku paling tak nak “dikembalikan” adalah waktu zaman persekolahan aku iaitu zaman sekolah menengah. Zaman dimana pemberontakan hidup seseorang yang bergelar remaja dan penghinaan-penghinaan yang aku dapat daripada manusia bongkak. Tapi hari ni aku bukan nak cerita mengenai zaman sekolah menengah, tapi zaman sekolah rendah. Zaman sekolah rendah aku best.   1) Anak …
Arwah Ayah aku dulu pakai lori sampah daftar aku (KONVO). dia nak parking kat luar, aku kata, kita parking kat dalam seperti orang lain…al-fatihah buat abah….anak mu tak pernah malu ber abah kan mu… Rindu saat mengutip sampah bersama mu…. Aku ingat lagi masa darjah 2. ayah aku ambil aku kat sekolah agama naik motor …
Dunia Universiti ni memang best. Tapi atas kita sama ada nak jadi ikon atau perosak bangsa. Kau pilih lah sendiri. Aku memang jarang update blog.┬áDan aku ada banyak benda nak cerita. Biar aku taip sedikit demi sedikit. 1) Attitude. Aku pelajar lepasan Diploma. Boleh nak buat perbandingan USM dengan Universiti tempat aku belajar dulu. Tak …
kredit gambar Aku yakin, kebanyakan perempuan masa sekolah rendah mesti ambil mana-mana buku tahun lepas, atau buku yang baru mak beli, atau beli buku baru lepas tu tulis kat bahagian depan buku tu “My Biodata”. Buku ajaib yang penuh dengan pen warna warni siap letak sticker kartun yang beli dekat kedai buku, lepas tu hias …
Kalau ada yang tanya macam mana nak dapat 11 CPUV Nuffnang Sekaligus, aku memang tak tahu macam mana. Tapi aku ada satu tips. Mungkin boleh digunakan. Iaitu jangan update blog. Haha. Aku memang busy. Nak-nak lagi bulan 11 ni USM nak konvokesyen. Disebabkan aku merupakan salah seorang daripada ratusan yang interview Convex dan terpilih menjadi …
Selamat hari raya semua. Dah lama aku tak update kan ? Ni first time aku tinggalkan blog selama sebulan lebih. Ya. First time. Cicah rekod. Rindu aku pada blog, hanya Allah sahaja yang tahu. Ada banyak benda aku nak tulis, tapi semuanya terbatas. Bila masuk USM ni, segala-galanya berubah. Kalau lah blog ni boleh bercakap, …
PAGE TOP