cara kenakan cikgu

Last updated : October 28, 2013

Assalamualaikum… Tak jawab berdosa!

     Kalau orang tanya, best tak jadi cikgu… Aku ada 2 jawapan. Satu best sebab dalam sehari hanya ada 2 kelas sahaja dan rilek habis. Balik sekolah dah boleh dapat RM54.00. Jawapan kedua, tak best, bilamana korang kena handle budak-budak nakal. Mungkin juga budak-budak ni siap ada plan cara kenakan cikgu tapi aku kena buli tak pernah lagi. Masuk kelas seperti diktator. Muka singa semacam.. Tapi dah kalau ada yang nakal, muka cikgu yang macam singa jantan diorang pikir burung kakak tua. Paham ?
     Kalau ditanya, mana lagi menonjol, sama ada yang best atau tak best ?? Aku akan diam…. Kemudian jawapan aku, tak best adalah pada hari kita di dalam kelas tetapi hari yang best bila hujung bulan. Tapi satu je, kalau lah kita kerja ni asyik duk pikir pasal gaji, kira RM berapa yang dapat tiap-tiap hari, nak kerja mengadap budak-budak jadi kurang ikhlas.
     Sebagai contoh, korang senang dapat rm54.00 sehari sebagai Guru ganti (GSST), so bagi korang kerja tersebut mudah. Tanda buku budak-budak dengan cincai, lambat lakukan sesuatu kerja seperti nak start kelas baru terhegeh-hegeh nak siapkan bahan mengajar dan lain-lain lagi.
p/s : Aku kalau bebel panjang-panjang, bukan korang baca pun… Hehe : D
guru beribawa, guru garang, guru macam singa, gurukuat bebel, best tak jadi guru, best tak jadi cikgu, cikgu saya garang, cara kenakan cikgu
Good luck untuk anak-anak murid aku hari ni. Mereka exam

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/cara-kenakan-cikgu.html/trackback

PAGE TOP