Lama weyh tak berblog. Dari travel merata, praktikal kat Brunei, balik Malaysia dah pon tapi masih tak rajin nak berblog. So, bila dah buka blog ni, nak share something kat semorang. Nak cerita pasal “Terbang je dari Kuala Lumpur to Singapore”. So, harini nak cerita pasal SINGAPURA. Korang tahu kan Singapura kecil je tetapi sangat-sangat …
Mula-mula aku nak tuli pasal “APA YANG AKU TAKUT BILA HABIS UMUR 25 tahun”. Aku nak tulis pasal benda ni mungkin sebab aku nak suruh korang-korang yang tak cecah 24 tahun enjoy life korang baik-baik kot. Sebab, bila kau habis umur 25, macam-macam perasaan kau. Lepas tu aku berhenti menulis dan pergi berak. Balik bilik, …
Nak hidup, bukan buat keputusan untuk dapat hasil yang perfect. Hidup bukan untuk buat keputusan dengan cepat. Inilah masanya untuk membuat kesilapan. Kau salah pilih tarikh tiket flight. Jatuh cinta berkali-kali. Salah pilih kawan. Ambil course engineering walhal kau ingat takpayah belajar matematik. Kau terkentut dalam lif. Ini lah masanya untuk kau buat kesilapan supaya tak …
Dulu, masa aku zaman remaja, manusia yang paling aku takut adalah mak dan ayah aku. Actually, masa aku sekolah rendah pun. Memang diorang garang gila. Rotan dengan hanger sampai berbirat badan, kena penampar, menangis sampai tak ada suara sebab kalau bersuara, aku kena lagi. Emosi tak payah cakap lah, memang sakit mental bila ayah aku mengamuk. …
Bismillahirrahmanirrahiim… Mungkin tajuk ni satu doa, tapi memang itu yang aku rasa. Rasa penat pun ada. Kadang-kadang ada rasa macam nak undur 1 kaki ke belakang pun ada. Tapi aku ingat balik, awal-awal aku berubah sebab Allah. Takkan nak patah balik. Bila masuk USM ni, ni lah dunia baru aku. Tak ada yang kenal dunia aku …
Pernah tak cakap “Kenapa orang lain tak pernah hargai apa yang kau buat?” atau pernah tak tercakap “Aku punya la buat penat-penat, bukannya nak cakap terima kasih” Dan nanti bila kita dah kawen, lepas tu kita buat anak. Lepas tu keluarkan anak. Lepas tu besarkan anak. Punya lah penat buat macam-macam kat pasangan, tapi pasangan tak …
PAGE TOP