CERITA RAYA 2014

Cerita dia macam ni…..

malam-raya-takbir

Malam raya tu, orang kampung (rumah nenek) ada buat takbir malam raya. Aku pun pakai lah baju raya, tapi “perempuan-perempuan” yang muda-muda macam aku ni tak pakai pun baju raya! Bencis ahh!.

Eksited kemain padahal bukan aku yang takbir. Lelaki-lelaki kacak kat kampung tu yang takbir.

Kalau tengok dalam entry Raya Paling Jimat!, aku bajet nak shopping malam raya, tapi tak kesampaian. Ada satu dress tu cantik gila, tapi aku kurus sangat, so tak jadi beli.

Sebab mesti tak cantik.

Kesian kan aku.

 

Esoknya, macam biasa. Raya pakai baju second hand.

ucapan-selamat-hari-raya

Pakai baju wedding  dalam cerita kawan kawin, kita yang nangis.

Cuma style tudung je aku tak buat macam tudung bawah ni.

 

Aku ni jenis tak ada kawan kalau kat Pineng.

Aku bukan lah nak buat cerita sedih kat sini. Tapi ni kisah benar.

Lepas habis SPM, esoknya aku terus pindah Pineng. Beberapa bulan selepas tu terus masuk UPSI. Jadi, aku tak ada kawan kat sini. Kalau tanya, member-member aku siapa, aku akan cakap, aku hanya ada kawan di Kluang Johor, UPSI, di blog dan Facebook.

Itu aje kawan aku. Kesian kan ?

potrait-baju-raya-murah-bendang

Tapi raya kali ni aku ikut kazen aku raya rumah member dia. Boleh jugak keluar kepompong. Kalau tak, bosan bhai aku !

Yang ini pulak, selfie raya tahun ni

selfie-raya-yang-gila

Cuma…

Tak semua ada..

Dikdik dengan gemuk tak ada. Aku tak tahu diorang bersepah kat mana. Haha. Kejam ayat ‘Bersepah’ tuu.. Tapi aku memang jenis gini dengan adik-adik aku.

Tak boleh nak jadi kakak yang sopan.

Sebab ?

Tak best lah kalau skema sangat. Haha

raya

p/s: Aku tak tahu adik aku ni buat stail tudung ni acane..

selendang-raya

7 Comments

  1. Ms. Miesays: Reply

    Malu laa kiteww awak letak gambar kiteww dalam blog awak. *red face

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/cerita-raya-2014.html/trackback

PAGE TOP