Cikgu.. Hari ni cikgu comel sangat.

Last updated : September 24, 2016

Hari ni sambutan hari guru. Walaupun tarikh sepatutnya adalah 16 Mei 2014, tapi disebabkan ada peperiksaan, terpaksa tangguh.

Selalu aku tengok cikgu menyanyi lagu “Kami Guru Malaysia“, tapi hari ni, aku yang menyanyi bersama-sama cikgu lain.

Serius, meremang bulu roma.

Tak tahu pasaipa.

Maybe sebab fikir tanggungjawab seorang guru yang begitu besar.

Aku mengajar pendidikan khas, bukan kelas normal. Bila budak-budak normal ni tegur aku, rasa seronok pulak. Badan aku ni kecik, saiz budak form 2 je, bila diorang panggil aku cikgu, rasa macam best je.

Masa rehat tadi, aku g kantin nak basuh tangan. Budak-budak kelas perdana ni datang kat aku sambil kata

Cikgu. Hari ni cikgu comel sangat. Dengan pakai jubah tutup aurat semua. Apa kata cikgu belanja kami milo ais

Nampak motif puji-pujian di situ?

Ada pelajar India pula tegur aku,

Kakak, kakak ni cikgu ke?

Hahahahaa. Whatever lah!

Hari ni aku bangun awal daripada biasa.

Motif ?

Nak lilit-lilit tudung.

Percaya lah. Ianya makan masa ber jam-jam.

Biasa lah.. Perempuan.

Sudahnya, tak ada sekeping pun gambar cikgu dengan pelajar.

Sedihnya.

Last sekali, bergambar depan rumah.

Haha

blogger-cun-cantik-malaysia-2014

p/s: Ramai cikgu tanya pasal tudung yang aku pakai hari ni, Aku ingatkan aku ketinggalan zaman.

15 Comments

    • err.. tengok dulu la.. sbb.. sbb… macam xsesuai je muka ni buat tutorial…. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/cikgu-hari-ni-cikgu-comel-sangat.html/trackback

PAGE TOP