FREE: Jom Aktifkan Mykad Jadi smart shopper

Last updated : February 24, 2015

Weyh! Jom Aktifkan MYKAD kauorang“, Jom jadikan MYKAD sebagai “mykad smart shopper” gituu.. Haha. Dah selalu asyik-asyik JPN MYKAD, MYKAD Malaysia, hari ni bagi jadi “mykad smart shopper“. HAHA

JOM AKTIFKAN MYKAD SMART SHOPPER

JOM AKTIFKAN MYKAD SMART SHOPPER

Sebelum aku buat-buat pelawa kauorang sambil cakap “Weyh! Jom Aktifkan Mykad kauorang“, aku nak bagitau yang aku tak percaya benda karut ni. HAHA. Sifat manusia yang …. Eh Eh! Silap! Sifat AKU yang malas nak ambil tau dan selalu kata “Ala.. Benda tu tipu“, yang menyebabkan aku orang paling lambat aktifkan Mykad ni. Sadis tak?

Haritu, aku tengok ramai yang cerita pasal aktifkan mykad. Mula-mula aku buat tak tau, tapi baru-baru ni aku bosan, aku pun godeh-godeh kat internet pasal aktifkan IC ni. Banyak gila benefit dia.

Masa aku google pasal aktifkan mykad ni, aku ada terbaca pasal IC kita ni sebenarnya boleh dijadikan kad bank. Maximum bank adalah 3. Aku baru tahu beb. So, kita sebenarnya tak payah nak bawak kad bank yang banyak. Tak percaya? Aku siap printscreen lagi daripada booklet” kegunaan MYKAD”

AKTIFKAN MYKAD DAN IC

AKTIFKAN MYKAD DAN IC

Senarai bank yang terlibat hanyalah:

• Malayan Banking Berhad (Maybank)

• CIMB Bank Berhad

• Bank Islam Malaysia Berhad

• Public Bank Berhad

• Citibank Berhad

Jom Aktifkan Mykad Untuk Dapat Ganjaran!

Jom Aktifkan Mykad Untuk Dapat Ganjaran!

Aku haritu daftar kat sini je. Link Jom Aktifkan MYKAD.  Isi butiran sama macam kat atas. Simple. Automatik dah boleh aktifkan MYKAD. Daftar sekali sahaja. Takpayah nak renew-renew. Masa aku daftar, tak kena bayar apa-apa pun. Tak ada kenakan duit. Ianya FREE. Serius! Jom Aktifkan MYKAD secara Free! Dapat mata ganjaran lagi. Pulak tu tak ada tempoh luput.

Dan semestinya dapat diskaun!

Ada banyak kedai yang boleh dapat diskaun. Korang hanya perlu tunjukkan IC dan dapat diskaun. Aku tak boleh senaraikan semua sebab terlalu banyak. Sangat-sangat banyak. Kauorang boleh tengok senarai kedai yang terlibat. Kllik untuk baca. Masa aku tengah godeh-godeh senarai kedai yang kita boleh dapat diskaun, sekali aku nampak kedai “Damiral’s Grill Restaurant & Coffees”. Dekat dengan rumah aku bhai! HAHA.

damiral grill bandar baru perda

damiral grill bandar baru perda

Jom Aktifkan Mykad

” Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com

5 Comments

  1. Nurmaslia binti Ahmad Hijazisays: Reply

    boleh tak sy nk share page ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/free-jom-aktifkan-mykad-jadi-smart-shopper.html/trackback

PAGE TOP