Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak

giveaway jiwarosak dot com

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Kalau tak jawab, memang berdosa,
Hari ini hari paling gembira,
Bila terjumpa contest sorang blogger,
Klik banner di atas pilihan tepat,
Jangan lupa join cepat-cepat,
Buat saje entry, toksah dok mengumpat
Mana tahu menang, hadiah ohsem yang kita dapat,
Tak perlu guna mana-mana perapat,
Boleh jerr kenal peserta rapat-rapat.
Dengan entry ni, harap dapat tempat,
Tak menang hadiah pun tak pe, dapat brooch pun dah melompat.

Join contest dalam keadaan tak bermaya,
Sampai nak taip pun tak daya,
Tapi takpe, mana tahu kalau join boleh kaya,
Korang join saje bukannya bahaya,
Owner contest ni takkan aniaya,
Tetap dapat hadiah walaupun tak berjaya
Eh ! lagi satu, Hari ni first time tau saya lukis buaya,
Teringin nak tunjuk dalam penyertaan saya,
Diharap muka owner contest bila tengok tak macam makan halia.. =.=”



.
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaa!!!

Mesti korang excited nak tengok sampai beriya,
Buaya ni sebenarnya nak g beraya,
Tengok gambar jangan terpedaya,
Itu buaya asal dari paya,
Umur dia dan saya sebaya,
Apa aku merepek? sudah lah ye…

Hadiah tak perlu lagi dikenang,
Sebabnya tak perlu jawab soalan kalau nak menang,
Alahai.. tulis entry ni punya lah senang,
Tak perlu jadi perenang mahupun berenang,
Hanya perlu taip dan tunggu dipinang,
Tapi jangan tulis sewenang-wenang,
Nak tengok list hadiah ? Mohon bertenang…

List Hadiah Yang Telah di Sponser

– Domain .Com 1tahun 

– Cash Rm50

– Sehelai Baju Berkualiti Tinggi

– 2 Helai Baju Kami Blogger

– Cash Rm30 

– Cash Rm20 

– Topup Rm10

– 1 Mug (lukisan dan tulisan pilihan pemenang) 

– Topup rm 5 x 1 

– Tudung x 1 

– Minuman Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC) x 3 

– shawl + brooch + hadiah misteri x1 

– ping 2x di fanpage total 900k 

– Pendrive sony 4GB x 1 

– Topup Rm10 x 3 

– Topup Rm5 x 3 

– button badge x 3 

– Air An Nur x 12 

– Cash Rm30 + iklan 1bulan 

– shawl x2 dan baju x2 + Review x 2

– Topup Rm50

– Gelang Nama x 2 

– Pendrive SONY 16GB x2 

– Topup Rm10 x 1 

– Perfume x 2 

– Button x 10 

– Cash Rm40 

– Key chain + calendar mini x 3 

– Brooch untuk semua peserta 

Hadiahnya yang AWESOME ber-tan tan, 
Begitu banyak sehingga menjadi sebutan
Bukan dari kategori kunyit dan santan,
Mahupun limau serta rambutan,
Kalau tak takkan jadi rebutan,
Kalau pos saje, sampai terlebih muatan,
Hilang servis segala perkhidmatan,
Harap lah kalau menang tak macam orang utan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

*orang utan

Walaupun saya duk bandar bukan kat hutan,
Tapi konpius gambar kat atas betina ke jantan,
Biarlah… yang lukis saya bukannya syaitan,
Yang pasti dia sudah pun berkhatan,
Korang jangan kutuk kang ada yang kena rotan,
Ini lah cerita segala rentetan,
Nak kutuk? omg! abaikan dan persetan.
Semua sponsor saya dah Follow, like dan terjah,
Bukan calang-calang blogger, siap ada pangkat dan darjah,
Tiba-tiba tergelak tengok gambar rajah,
Muka tak bole blah, ini kata boleh menjajah?

Yang pastinya, ia bukan kanggaro tapi Gajah

Entry Terbaik, Entry Kreatif, Entry Tersenget, itu lah petua,
Penat-penat mintak kat orang tua-tua,
Wahai jiwarosak yang dipertua segala pengetua,
Bagilah saya menang even tempat ke-dua,
Saya bukan nak mengorat mahupun mendua,
Boleh jer refer my mak mentua,
Kalau rasa tak nak, amek lah my burung kakak tua,
Penat-penat saya lukis, Nasib baik tak sampai ke tua..

Mangsa tag:
http://www.tengkuiji.my/
http://leeyana-ajibana.blogspot.com/
http://nazirahnyerr.blogspot.com/


Senarai sponsor  

  mGosip
  Cuba Teka 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/giveaway-newyear-2013-jiwarosak.html/trackback

PAGE TOP