KENA TERIMA HAKIKAT

Last updated : October 28, 2013

Assalamualaukum.. Tak jawab berdosa!

Kena terima hakikat bila duit raya tak dapat
bermakna..
Kena terima hakikat umur dah meningkat
bermakna..
Kena terima hakikat tanggungjawab makin besar
bermakna..
Kena terima hakikat lagi berapa tahun nak kahwin
bermakna..
Kena terima hakikat kena kumpul duit
Atau nak buat macam ni
Kena terima hakikat bila duit raya tak dapat
bermakna..
Kena terima hakikat umur dah meningkat
bermakna..
Kena terima hakikat kubur kata mari
bermakna..
Kena terima hakikat banyakkan amalan
bermakna..
Kena terima hakikat perlu kurangkan dosa
bermakna..
Kena terima hakikat jangan marah kalau tak dapat duit raya
     Itu intro. Aku tahu aku merepek dah kat situ. Tapi nok wat guane g, kalu doh besa tapi dok ngaku. Kiranya nak jadi ala peterpan laa.. Yang dari dulu sampai sekarang tak besar-besar. Tapi kan.. Memang dulu masa aku kecik-kecik, aku nak jadi macam peterpan tu.. Sebab masa aku kecik-kecik, heaven dunia aku. Lagi lah masa tu hati pure dan innocent. Kira baik tahap angel lah. Cuma little bit naughty lah. Alah.. Biasa lah.. Nama pun budak kecik.
     Tiada yang menarik sepanjang dua hari berhari raya. Ada tu ada tapi tak boleh cerita kat sini memandangkan ini bukan diari ‘rahsia’. Ramai reporter-reporter Melodi yang kalau baca, kecoh satu kampung. Tak pun, soh seh soh seh belakang aku. Mencik ahh!!

Aku tahu entry ini tak bawa kebaikan pada uolls jadi baca next entry, jangan baca entry ni okay. Sob Sob!

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/kena-terima-hakikat.html/trackback

PAGE TOP