MIRACLE IN CELL NO. 7 CERITA KOREA PALING SEDIH

Selain cerita hantu White Curse Of The Melody yang sampai aku tak boleh tidur, badan menggigil dan berpeluh-peluh, hari ni aku nak review Cerita Korea Paling Sedih iaitu miracle in cell no.7.

Lelaki komperm menangis. Komperm! Cuba tengok sekali pun jadi lah. Bukan aku minta korang untuk kipas mati korea, tapi nilai yang terdapat dalam cerita ni serius buat korang terharu. 

 

MIRACLE-IN-CELL-NO-7-CERITA-PALING-MENYEDIHKAN

Sinopsis miracle in cell no. 7

Lee Yong- gu adalah seorang lelaki yang mempunyai masalah mental tapi dia bijak. Sangat-sangat bijak. Dia ada seorang ank perempuan yang cute gila berusia 6 tahun iaitu Ye- sung.

Satu hari anak perempuan ketua polis meninggal dan Lee Yong- Gu ni dituduh membunuh dan membuat serangan seksual terhadap anak ketua polis. Dia dihukum mati. Tapi dia tak buat!

Gila kau! Lelaki ni tak betul + macam budak-budak boleh nak rogol-rogal orang. Sakit hati aku tengok!

Ditambah pula dengan ketua polis yang kejam, memisahkan anak dengan ayah yang tak betul, serius memang tacing gila ! Memang kau ada KUASA, tapi tak boleh buat orang macam tu!!

Lelaki ni kena masuk penjara No. 7… Part paling sedih bila diorang rancang bawa anak perempuan lelaki tak betul ni duduk dalam penjara.

Sebab apa??? Ayah dah dihukum mati, bila lagi akan jumpa anak dia???? Bila?? Masa dia dalam kubur kah????

Dan, ianya menjadi kenyataan ! Bila anak jumpa ayah dan ayah jumpa anaknya, sayu wei!! sedihhh!! Sila tengok… Inilah cerita Korea paling sedih

Aku teringin nak tengok lelaki yang anti-kpop kat Malaysia, tengok cerita ni.. Aku pun anti gak, tapi tengok cerita ni sebab jalan cerita. Komperm MENANGIS ! 

Yang tengok tuu, mohon hayatinya okay. Tengok dengan perasaan 🙂

http://bozmovie.blogspot.com/2014/02/miracle-in-cell-no7-2013.html

32 Comments

  1. haa.. dah tngok! sumph sedihh.. sdih sngat. tisu memang wajib kat sebelah. 2,3,x tngok memang sdh. part yg pling sdih yg last wktu ayah nk ke tli gntung, anak kat luar ye count down ayah ye pusing blik.>_< .. sdihh T.T

    • jangan cakap 🙁 amal dah teringat balik dah 🙁 sedihhnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • langkah terbaik mengelakkan diri daripada terkena perasaan 😀

    • setiap saat xbosan.. ada lawak tapi part sedih tu yg sangat2 sedih 🙁

  2. seruisly , movie ni mmg sedih gila lahh ! first time tgok movie ni dgn kengkawan , so kena than la air mata tu n last mmg x bole than langsung . keluar mcm waterfall je. mmg sedih :'(

    • kan… 🙁 sama lah kita… lastly, adik perasan.. mmg xboleh berselindung lagi kan….

  3. klu ending dia bapak dia ttap mati confirm tanak tgok. crita korea bukan pasal cinta je..bnyak sgat yg bernialai kemanusiaan, kekeluargaan, motivasi, intelektual..tak macam drama melayu.bosan la ngan jalan crita sama je

    • mmg last sekali ayah dia mati… mati bukan atas kesalahan yg telah dia lakukan.. dlm cerita ni xde feeling2 cintan pun, tapi lebih pd perhubungan ayah dan anak 🙂

  4. Saya pun dah tonton filem ni walaupun saya ni bukan jenis peminat filem Korea. Sekali tengok, memang menitis air mata jantan. Punya sedih sebab kisahnya berkaitan dengan kasih sayang seorang bapa. So, sebagai bapa penyayang, air mata saya tak henti-henti mengalir sewaktu babak Yesung memanggil Yong -Gu ketika hukuman mati terhadapnya dijatuhkan. Kesedihan filem ini memang menyentuh kalbu.
    [nama] recently posted…Bukan Semua Wanita Berkerjaya di Malaysia memberikan Keuntungan Kepada Keluarga dan MasyarakatMy Profile

    • jalan cerita ni yang terbaik amal pernah tengok… boleh download 🙂

  5. sumpahhhhhhhhhhh sedeh weiiiiiiiiii. hahahhaa. tengok tengah2 malam dengan rumet. pastu duk tap tap nanges. yesung comel gila kotttttttttttttttttttttttttttttttt. tapi, apalah nasib. ayah dia tetap mati. isk.
    [nama] recently posted…Lontar Belakang? | #throwbackMy Profile

  6. Blankblursays: Reply

    Mula2 member aku yg suruh cari cite ni..die ckp time ending basah abis pipi die ..aku ingt member aku main2 je,aku download la trus..tp betul wei,aku x sedar pn air mata aku dh kuar,aku sedar time hingus kuar je..aku x puas hati,aku copy cite tu bagi kt semua yg aku knl,termasuk la bos aku..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/miracle-in-cell-no-7-cerita-paling-menyedihkan.html/trackback

PAGE TOP