Aku tahu, lipas tu kecik, dan dia tak boleh mengunyah kulit kita dan sebagainya tapi bagi aku lipas tetap lipas. Dia lagi scary dari ular dan monyet. Serious! Dan dia lagi kejam kalau dia berjalan ke arah kita dengan sesungut + bentuk badan dia macam tu. Aku dapat rasakan yang dia akan gigit belakang badan …
Ayah kerja ikut shift. 22 tahun yang lepas, shift dia macam ni : Hari ni pagi, esok shif malam, lusa pulak cuti. Macam tu la rutin kerja dia. Tempat kerja dia pulak dekat bandar. Bila dia kerja malam, dia sanggup balik rumah semata-mata nak check ibu pasang ke tak ubat nyamuk. Bila ibu terlupa, dia sendiri …
Kalau kauorang tanya aku, jenama fesyen kegemaran yang aku suka, tentu aku cakap ‘Mango’. Ya, Mango. Ada tiga sebab utama kenapa aku begitu suka jenama fesyen antarabangsa ini. Sebabnya: Banyak Pilihan – Semua tau jenama Mango ni jenama fesyen terkemuka antarabangsa sangat sangat mudah untuk kita dapatkan. Daripada kasut, baju, beg tangan sampailah ke aksesori …
Post yang dah setahun dalam draft. Baru hari ini nak publish. Sebenarnya, daripada dulu sampai sekarang, ada satu azam yang aku nak capai masa tahun baru, but in the end, impian tu tak tercapai. Impian untuk berisi. Because I’m too skinny and in order to avoid low self esteem, aku cuba macam-macam cara, tetap tetap tak …
Aku dah terbiasa dengan ayat “Jangan ambil kira pandangan orang lain terhadap kau. Abaikan. Tetapi ambil kira pandangan allah kepada Kau“. Ayat dia something like that la. Tapi susah kan? Kau tetap nak peduli pasal apa orang akan fikir dan cakap pasal kau. Aku bagi contoh, orang yang kawen. Bila kau kawen, kau hanya fikir …
I’m sorry if this post don’t make any advantage pada sesiapa, tapi yang aku tahu, aku nak menulis saat ini. Aku tak tahu kenapa aku looser gila semester ni. Aku sorang yang rasa atau orang lain pun sama? Aku rasa looser gila bila: Aku tak datang kelas. Pensyarah aku tanya soalan pasal sel solar atas bumbung …
PAGE TOP