Kau pernah terfikir tak, satu hari nanti kau akan kawen dan lepas tu ada pelamin yang sangat cantik, baju kawen yang ala-ala princess, kemudian makan dalam dewan atau mungkin kau terfikir yang akan datang ayah kau akan belikan kau sebiji kereta. Paling cincai pun kereta Viva. Dengan kata lain, kau membayangkan saat kau dewasa, akan ada …
Saya pernah menemani umi ke sebuah kompleks membeli belah. apa yang melucukan pemikiran saya saat kami ke kaunter pembayaran adalah, kesemua yang mengendalikan kaunter bayaran adalah manusia. Mereka terdiri dari pelbagai bangsa, ada Melayu, Cina, India, dan dari Bengali dan Indonesia, namun semuanya tetap manusia. Tetapi setiap kali selesai pembayaran, setiap komuter di kaunter akan …
Assalamualaikum. Dah sebulan lebih tak menulis. Rindunya Allah sahaja yang tahu. Hari ni aku nak cerita zaman kanak-kanak nak sembahyang terawih. Semua tahu, hari-hari kita sembahyang terawih, ada ganjaran yang kita dapat. Sebagai contoh, hari semalam (terawih pertama) kita buat, maksudnya fadhilat yang kita dapat ialah “Orang Mukmin terlepas dari dosanya, bersih seperti hari ia …
Diam tak diam, dah 3 tahun berblog. Daripada guna blogspot sampai lah guna hosting sendiri. Daripada penulisan jenis budak-budak sampai lah matang. Mula-mula aku buat blog sebab duit. Serius tak tipu, tapi duit yang aku dapat adalah 4 sen je. Nak capai 10 sen pun payah. Kau bayangkan, 4 sen jeh! Lepas tu aku fed …
Pernah tak jumpa perfume yang baunya tersangat lah kuat sampaikan korang terhidu sikit, terus pening?? Meyh nak share sikit. Nampak tak ferfume kat bawah ni, aku ada satu. Dan bau dia sangat sangat best! Bau soft-soft jer. Masa first sampai je perfume ni, terus sembur. Sangat wangi dan tahan lama! Yang best, sebab baunya tak kuat. …
Aku ada satu cerita yang memberi inspirasi pada kauorang untuk jadi cikgu. Kalau tengok cerita ni, mesti korang akan rasa jiwa korang untuk jadi cikgu  cuma hanya 5% sahaja, atau mungkin tak sampai. Tajuk dia “Teacher’s diary“ Aku tak pernah dengar pun pasal cerita ni. Sampai lah dalam group whatsapp, dua tiga orang bercerita pasal cerita …
PAGE TOP