Malaysia ni best. Pakaian tradisional macam Baju Kurung, Baju Melayu, Cheongsam, Sari dan sebagainya dah jadi kebanggaan buat Malaysia sebab kat situ kita dah nampak Malaysia ni ada pelbagai kaum seperti Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan, Bidayuh dan banyak lagi. Bagi aku, satu kualiti yang cukup unik buat Malaysia di mana orang-orang kita ni kaya …
Masa result keluar, kebanyakkan student akan cari blog ni. Maybe sebab post aku mengenai “Cara Dapat 4 Flat Paling Berkesan!“, atau nak tips lain, aku tak tahu kenapa, tapi sayangnya aku baru nak menulis. Maaf lewat, aku sangat sibuk. Pada kauorang semua, aku buat post ni, aku fikir banyak kali. Sama juga dengan post-post lain. …
Kau pernah terfikir tak, satu hari nanti kau akan kawen dan lepas tu ada pelamin yang sangat cantik, baju kawen yang ala-ala princess, kemudian makan dalam dewan atau mungkin kau terfikir yang akan datang ayah kau akan belikan kau sebiji kereta. Paling cincai┬ápun kereta Viva. Dengan kata lain, kau membayangkan saat kau dewasa, akan ada …
Saya pernah menemani umi ke sebuah kompleks membeli belah. apa yang melucukan pemikiran saya saat kami ke kaunter pembayaran adalah, kesemua yang mengendalikan kaunter bayaran adalah manusia. Mereka terdiri dari pelbagai bangsa, ada Melayu, Cina, India, dan dari Bengali dan Indonesia, namun semuanya tetap manusia. Tetapi setiap kali selesai pembayaran, setiap komuter di kaunter akan …
Assalamualaikum. Dah sebulan lebih tak menulis. Rindunya Allah sahaja yang tahu. Hari ni aku nak cerita zaman kanak-kanak nak sembahyang terawih. Semua tahu, hari-hari kita sembahyang terawih, ada ganjaran yang kita dapat. Sebagai contoh, hari semalam (terawih pertama) kita buat, maksudnya fadhilat yang kita dapat ialah “Orang Mukmin terlepas dari dosanya, bersih seperti hari ia …
Diam tak diam, dah 3 tahun berblog. Daripada guna blogspot sampai lah guna hosting sendiri. Daripada penulisan jenis budak-budak sampai lah matang. Mula-mula aku buat blog sebab duit. Serius tak tipu, tapi duit yang aku dapat adalah 4 sen je. Nak capai 10 sen pun payah. Kau bayangkan, 4 sen jeh! Lepas tu aku fed …
PAGE TOP