Aku ada satu cerita yang memberi inspirasi pada kauorang untuk jadi cikgu. Kalau tengok cerita ni, mesti korang akan rasa jiwa korang untuk jadi cikgu  cuma hanya 5% sahaja, atau mungkin tak sampai. Tajuk dia “Teacher’s diary“ Aku tak pernah dengar pun pasal cerita ni. Sampai lah dalam group whatsapp, dua tiga orang bercerita pasal cerita …
Semua sedia maklum, yang aku merupakan TOP 10 blogger yang masuk ke peringkat akhir yang menawarkan hadiah pakej pelancongan ke Jepun oleh Japan Budget Trip. First, aku sangat-sangat terkejut bila dapat email daripada pihak JBT sendiri. Sebab macam mimpi. Siapa taknak pergi Jepun kan? Jepun merupakan tempat perlancongan yang paling aku nak pergi. Tergamam aku dengan email …
Assalamualaikum.. Ehem! I ollss menaip dalam kelas ni. (Jangan contohi) Hari ni aku nak share macam mana nak buat presentation nampak hebat tapi sebenarnya tidak. Ini masalah mental aku. Setiap kerja aku, kalau boleh nak perfect dan gempak. Padahal tak pun. Kenapa aku cakap masalah mental? Sebab tak bagus untuk kesihatan. Once aku fail, padahnya memang …
5 perkara unik tentang Jepun telah aku tulis pada post yang terdahulu iaitu “Jepun sebagai destinasi pelancongan utama.“. Aku tak sangka contest yang kedua ini, aku perlu bercerita mengenai keunikan Jepun. Mula-mula memang tergamam, sebab tak tahu nak tulis apa lagi pasal keunikan Jepun tapi tak lama lepas tu, bersemangat terus! Haha. Kenapa bersemangat? Sebab aku memang suka Jepun! Jadi, …
Hanya Daftar dah boleh menang sebijik i phone 6 plus 64gb. Gila tak menggelabah. Siapa taknak handphone  bhai. Aku bagitahu cara-caranya ya. 1. Klik Daftar “Menangi i phone 6 plus 64gb” 2. Klik register 3. Isi Ruangan di bawah. Kalau nak senang klik “Register using Facebook”. Tapi tetap kena masukkan username, email tu semua. Sebab nanti …
Aku suka baca blog tentang kehidupan dan yang positif. Senang cerita, Malaysia Best Blog 2015 yang paling aku suka adalah mengenai mengenai skrip kehidupan. Blog mengenai bagaimana peritnya menjadi seorang yang miskin, blog yang cerita tentang kehidupannya. Blog mengenai susah senang kau hidup di dunia. Jatuh bangun sebagai seorang suami atau isteri. Itu kriteria blog yang aku nak. 10 …
PAGE TOP