Assalamualaikum. Dah sebulan lebih tak menulis. Rindunya Allah sahaja yang tahu. Hari ni aku nak cerita zaman kanak-kanak nak sembahyang terawih. Semua tahu, hari-hari kita sembahyang terawih, ada ganjaran yang kita dapat. Sebagai contoh, hari semalam (terawih pertama) kita buat, maksudnya fadhilat yang kita dapat ialah “Orang Mukmin terlepas dari dosanya, bersih seperti hari ia …
Diam tak diam, dah 3 tahun berblog. Daripada guna blogspot sampai lah guna hosting sendiri. Daripada penulisan jenis budak-budak sampai lah matang. Mula-mula aku buat blog sebab duit. Serius tak tipu, tapi duit yang aku dapat adalah 4 sen je. Nak capai 10 sen pun payah. Kau bayangkan, 4 sen jeh! Lepas tu aku fed …
Pernah tak jumpa perfume yang baunya tersangat lah kuat sampaikan korang terhidu sikit, terus pening?? Meyh nak share sikit. Nampak tak ferfume kat bawah ni, aku ada satu. Dan bau dia sangat sangat best! Bau soft-soft jer. Masa first sampai je perfume ni, terus sembur. Sangat wangi dan tahan lama! Yang best, sebab baunya tak kuat. …
Aku ada satu cerita yang memberi inspirasi pada kauorang untuk jadi cikgu. Kalau tengok cerita ni, mesti korang akan rasa jiwa korang untuk jadi cikgu  cuma hanya 5% sahaja, atau mungkin tak sampai. Tajuk dia “Teacher’s diary“ Aku tak pernah dengar pun pasal cerita ni. Sampai lah dalam group whatsapp, dua tiga orang bercerita pasal cerita …
Semua sedia maklum, yang aku merupakan TOP 10 blogger yang masuk ke peringkat akhir yang menawarkan hadiah pakej pelancongan ke Jepun oleh Japan Budget Trip. First, aku sangat-sangat terkejut bila dapat email daripada pihak JBT sendiri. Sebab macam mimpi. Siapa taknak pergi Jepun kan? Jepun merupakan tempat perlancongan yang paling aku nak pergi. Tergamam aku dengan email …
Assalamualaikum.. Ehem! I ollss menaip dalam kelas ni. (Jangan contohi) Hari ni aku nak share macam mana nak buat presentation nampak hebat tapi sebenarnya tidak. Ini masalah mental aku. Setiap kerja aku, kalau boleh nak perfect dan gempak. Padahal tak pun. Kenapa aku cakap masalah mental? Sebab tak bagus untuk kesihatan. Once aku fail, padahnya memang …
PAGE TOP