Maaf sayang. Sambungan untuk episod “APA KAU DAPAT JADI ANAK CIKGU? Iaitu best……..” tak ada hari ini, mood tak ada. Ni cerita lain. Daripada, Abang Kacak . . Masa aku kecik, aku kena belajar kat 3 institusi. Sekolah Agama, Sekolah Kebangsaan dan Kelas mengaji.  Kalau Sekolah Kebangsaan pada waktu petang, Sekolah Agama pulak pada waktu …
Benda yang aku paling tak nak “dikembalikan” adalah waktu zaman persekolahan aku iaitu zaman sekolah menengah. Zaman dimana pemberontakan hidup seseorang yang bergelar remaja dan penghinaan-penghinaan yang aku dapat daripada manusia bongkak. Tapi hari ni aku bukan nak cerita mengenai zaman sekolah menengah, tapi zaman sekolah rendah. Zaman sekolah rendah aku best.   1) Anak …
Arwah Ayah aku dulu pakai lori sampah daftar aku (KONVO). dia nak parking kat luar, aku kata, kita parking kat dalam seperti orang lain…al-fatihah buat abah….anak mu tak pernah malu ber abah kan mu… Rindu saat mengutip sampah bersama mu…. Aku ingat lagi masa darjah 2. ayah aku ambil aku kat sekolah agama naik motor …
KURANG PENEMPATAN GOLONGAN KURANG UPAYA DI TEMPATKAN DI SEKTOR AWAM Abstrak: Ramai orang kurang upaya yang ingin bekerja tetapi tidak mempunyai peluang untuk bekerja kerana banyak halangan. Masyarakat masih mempertikaikan keupayaan golongan ini untuk bekerja. Satu kajian baru-baru ini yang melibatkan 26 Pihak Berkuasa Kesihatan mendapati bahawa satu pertiga dikriminasi berlaku terhadap orang kurang upaya …
Dunia Universiti ni memang best. Tapi atas kita sama ada nak jadi ikon atau perosak bangsa. Kau pilih lah sendiri. Aku memang jarang update blog. Dan aku ada banyak benda nak cerita. Biar aku taip sedikit demi sedikit. 1) Attitude. Aku pelajar lepasan Diploma. Boleh nak buat perbandingan USM dengan Universiti tempat aku belajar dulu. Tak …
kredit gambar Aku yakin, kebanyakan perempuan masa sekolah rendah mesti ambil mana-mana buku tahun lepas, atau buku yang baru mak beli, atau beli buku baru lepas tu tulis kat bahagian depan buku tu “My Biodata”. Buku ajaib yang penuh dengan pen warna warni siap letak sticker kartun yang beli dekat kedai buku, lepas tu hias …
PAGE TOP