Dunia Universiti ni memang best. Tapi atas kita sama ada nak jadi ikon atau perosak bangsa. Kau pilih lah sendiri. Aku memang jarang update blog. Dan aku ada banyak benda nak cerita. Biar aku taip sedikit demi sedikit. 1) Attitude. Aku pelajar lepasan Diploma. Boleh nak buat perbandingan USM dengan Universiti tempat aku belajar dulu. Tak …
kredit gambar Aku yakin, kebanyakan perempuan masa sekolah rendah mesti ambil mana-mana buku tahun lepas, atau buku yang baru mak beli, atau beli buku baru lepas tu tulis kat bahagian depan buku tu “My Biodata”. Buku ajaib yang penuh dengan pen warna warni siap letak sticker kartun yang beli dekat kedai buku, lepas tu hias …
Kalau ada yang tanya macam mana nak dapat 11 CPUV Nuffnang Sekaligus, aku memang tak tahu macam mana. Tapi aku ada satu tips. Mungkin boleh digunakan. Iaitu jangan update blog. Haha. Aku memang busy. Nak-nak lagi bulan 11 ni USM nak konvokesyen. Disebabkan aku merupakan salah seorang daripada ratusan yang interview Convex dan terpilih menjadi …
Selamat hari raya semua. Dah lama aku tak update kan ? Ni first time aku tinggalkan blog selama sebulan lebih. Ya. First time. Cicah rekod. Rindu aku pada blog, hanya Allah sahaja yang tahu. Ada banyak benda aku nak tulis, tapi semuanya terbatas. Bila masuk USM ni, segala-galanya berubah. Kalau lah blog ni boleh bercakap, …
1/9/2014 (Orientasi USM 2014/2015): Hari yang aku paling tunggu-tunggu. Setelah setahun lebih aku menganggur. Acctually tak ada lah menganggur sangat. Ada jugak aku kerja. Kerja jadi seorang cikgu. Tapi, perasaan ingin sambung belajar tu terlalu kuat. Aku rindu esaimen, aku rindu stress exam, aku rindu submit esaimen last minit. Aku rindu semua tu. Bila dapat …
Barang apa yang perlu dibawa? Ambil pensel dan kertas, catat semua ni (Persiapan A to Z masuk Universiti). Persiapan masuk ke usm, uitm, uum, uiam, upsi dan Universiti-universiti lain pun boleh guna pakai. Sangat penting dan pastikan semua persiapan masuk Universiti ini bukan dilakukan saat-saat akhir. Susah nanti. Apa yang perlu dibawa kalau nak masuk U (Persiapan masuk USM) …
PAGE TOP