PENYAKIT LUPA SEORANG BLOGGER

Last updated : March 23, 2015
Selamat petang semua…
Hari ini, amal nak cerita perangai “PELUPA” yang menjadi salah satu tabiat… Kalau dalam family sama ada family besar mahupun kecil, orang akan pandang amal sebagai “PELUPA” dan “CUAI”
1- Amal pernah hilang handphone dan terjumpa balik
2- Cermin mata hilang walupun ianya ‘terhilang sekejap je’ dan sekarang terpaksa beli yang baru

3- Surat beranak pun pernah hilang dan sekarang dah buat baru

4- IC a.k.a kad pengenalan diri tertinggal kat rumah sewa even that time, semester break…
5- Kad matrik hilang da banyak kali, tapi nasib baik jumpa… Even nasib baik jumpa pun, tetap hilang, that’s why we call “hilang da banyak kali”
Dan sekarang IC hilang dan tak jumpa jumpa.. Padahal hilangnya dalam bilik..muahahahaha.. Pelupa kan aku ?? Dan Tadi amal pergi jabatan pendaftaran, nak buat IC baru, dan dia kata kena bayar sebanyak rm110… Banyakkan ?? Tapi even hilang banyak kali pun, amal tetap jadi SEORANG YANG PELUPA…
Nak pergi berubat, tapi ada ke ubat untuk orang yang macam ni ??
Kalau nak buat ic baru, amal perlu tunggu 3 BULAN, diulangi, 3 BULAN OWKEYYHH !! 3 bulan lagi baru dapat.. Dan sementara nak tunggu 3 bulan tu, dia akan bagi satu kad kertas sebagai pengenalan diri… hehe.. Dasyat tak pakai IC kertas, dan bukan kad biru ?? Tu kalau hilang jugak, memang mangkuk lah jawabnya..
Dan yang terakhir, tak tahu lah sama ada ini penyakit or what, sebabnya, parah sangat lah kalau macam ni… Nasib baik hidung melekat, kalau tak, hidung pun boleh hilang… Dan sebenarnya Amal pun tak nak benda ni jadi, dah memang sifat pelupa ni memang sebati dalam diri… Minta tolong lah ya allah, hakislah sifat pelupa hambamu ini… Aamiin….

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/penyakit-lupa-seorang-blogger.html/trackback

PAGE TOP