RABUN TAPI CARI CERMIN MATA YANG HILANG

Masalah besar bagi kaki rabun macam aku. Eh tak! Mata yang rabun sebenarnya. Kaki tak rabun, kaki cuma banyak ketuat lepastu busuk dan berair. Haha. Bukan kaki aku ehh.

The problem is when someone had short-sighted (bermaksud rabun jauh, walaupun ada perkataan ‘SHORT’ disitu) and they looking for his/her specjungle.

cermin-mata-rabun-untuk-budak

Benda ni paling aku bencis.

Dah la rabun, cari pulak cermin mata yang hilang.

Stress cari cermin mata

Masalah yang berlaku hari ni, aku cuci muka agar nampak flawless walaupun muka gerutu-gerudi, dan tiba-tiba cermin mata hilang. I know it’s my mistake when i ‘letak merata-rata’, habit yang sangat susah nak buang.

PENYAKIT LUPA SEORANG BLOGGER

Selamat petang semua…  Hari ini, amal nak cerita perangai “PELUPA” yang menjadi one of my tabiat… Kalau dalam family sama ada family besar mahupun kecil, orang akan pandang amal sebagai “PELUPA” dan “CUAI” 1- Amal pernah hilang handphone dan terjumpa balik 2- Cermin mata hilang walupun ianya ‘terhilang sekejap je’ dan sekarang terpaksa …

Tersangat susah nak buang.

Macam sental bontot kuali. Degil kan?

Macam tu lah aku.

Merata aku cari. Tepi sinki, dalam bilik, atas meja makan, tepi sinki balik semula, atas meja cermin solek, masuk bilik semula, cari atas katil, dalam bakul, atas meja, bukak tudung saji (yang ni pelik. Kejadahnya aku bukak tudung saji. Dah sah-sah la nampak ikan masak merah), masuk bilik balik, jamban dan last sekali penat.

Dengan mata yang perlu dikecilkan, dahi herot-herot, dan badan bongkok-bongkok, stress cari cermin mata. Selalunya kalau nak cari barang atau orang, pakai cermin mata, walaupun tak jumpa, dahi tak perlu lah nak herot-herot.

Tapi kalau cari cermin mata?

cermin-mata-comel-untuk-budak-dan-dewasa-rabun

Okay nak sambung tidur.

Tiba-tiba teringat waktu zaman universiti, jaga kedai cermin mata, lepas tu promote cermin mata dengan bingkai yang murah. Siapa nak cermin mata murah? Lai lai lai

17 Comments

    • dulu amal pun on off, sbb huduh kalau pkai cermin mata, tp skrg dah xboleh, sbb rabun jauhh da ni.. 😀

    • hahaha.. kalau amal kan, pernah cari cermin mata sedangkan tengah pakai cermin mata.. hahaha

  1. hahaha..saya pun selalu lupa letak cermin mata kat mana, kawan fed up dah kot asyik tanya “weh, cermin mata aku kat mana hah?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/rabun-tapi-cari-cermin-mata-yang-hilang.html/trackback

PAGE TOP