Raya Paling Jimat!

Ehem. Esok hari raya.

Now, kalut kemas rumah dan buang benda-benda yang tidak penting. 

Kalau aku, semua aku nak buang.

Semak. 

Sekarang ambil masa sikit nak update blog. Kesian kat blog ni. Busuk. Bau Hapak.

Mukadimah.

Hari raya bagi orang lain, beli baju baru, kasut baru, handbag baru dan bla bla bla. Tapi aku, TAK BELI APA ! Dan aku bangga sebab tahan nafsu serakah ni.

Cuma…

Cumaa malam ni tak tahu la boleh tahan atau tak. 

Sebab malam ni, mesti lagi sale. Nama pun malam raya 😀

Raya Paling Jimat

Aku tak shopping raya sebab :

Aku dah buat baju kurung 3 helai, satu jubah dan ada 2 pasang kasut pemberian orang, tudung bawal berpuluh-puluh helai pemberian orang.

jelly-wedges-raya-original

Jimat duit aku tahun ni. haha. Baju raya tak buat sebab aku dah buat siap-siap 4 helai baju tahun ni untuk dipakai pada bulan Mei yang lepas. Sebab kawan kawin, aku eksaited kemain lagi buat baju banyak-banyak. Last sekali, pakai 2 helai je. Haha 

Shopping.

Beli barang nak buat biskut raya, tapi bila dah sibuk dengan kemas rumah, aku agak memang tak buat pun nanti. 
Baju-raya-couple-sama-warna-ya

Apa-apa pun :

ucapan-bergambar-selamat-hari-raya

Kepada Blogger, Pembaca blog aku (aku tahu, ada yang baca blog aku), rakan-rakan facebook, keturunan aku, semua muslimin dan muslimat kat Malaysia. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri.

4 Comments

  1. Assalammualaikum Selamat Hari Aidilfitri is ucapkan kepada tuan tanah, maaf zahir dan batin kosong kosong yer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/raya-paling-jimat.html/trackback

PAGE TOP