RUMAH DI PECAH MASUK !

Last updated : October 28, 2013

Assalamualaikum semua..

Dalam entry lepas, memang berbaur sakit hati .. entry ini

Dan sekarang nak cerita pasal RUMAH DI PECAH MASUK !

Nampak tak ?? baru seminggu duduk, macam macam jadi kat aku.. Ceritanya macam ni….
Hari selasa lepas, 27/11/2012, Baru balik kerja, dalam pukul 6 lebih… Masuk masuk rumah, tak perasan pun rumah dipecah masuk.. Pandai tau pencurik tu kemas balik after dia curik barang kite orang ! Then bila Ita, one of my bestie, cari dia punya charger handphone takde… then alia pulak kata, charger handphone tu ada ! Masa tu jugak lah bertekak bagai.. kita orang kalau tak gaduh, tak sah..haha.. Time tu dah cuak ! Masa ni aku tak cuak lah, sebabnya aku tengah sental sental badan (tengah mandi) :p
then kamera pulak hilang ! then duit rm300 hilang jugak ! then Handphone, memory card, subang emas, semua hilang ! yang tak boleh blah, kerongsang pun dia amek ! agaknya, nak bagi mak dia kut..
Pencurik tu pandai okay.. Dia amek charger handphone sebab dia ambil handphone.. Nampak tak?? Nampak tak ?? Dia tak hado duit nak beli charger kat pasar malam, jadi dia pun rembat sekali charger…

Duit tabung aku pun dia amek… Memang terbaik lah ! haha.. Tak pe lahh… Aku halal kan semua duit tu… Dan aku ikhlas… sebabnya, mana tahu kalau pencurik tu amek duit aku,  then nanti akan datang aku dapat duit sejuta money drop dari langit ke ?  Mana kita tahu kan… Apa apa pun, benda nak jadi, aku REDHA 🙂

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/rumah-di-pecah-masuk.html/trackback

PAGE TOP