SAYA INGIN JADI MACAM DIA.. TAPI TAK BOLEH :(

Last updated : October 28, 2013

Assalamualaikum… Tak jawab berdosa!

Macam mana nak jadi cantik ? Macam mana nak bagi orang senang dengan kita ? How to be a little girl can do everything they want to be ? some time, all this questions always make me feel like “i want to be like her” “i want to be that girl” “i want to be” “i want to be

     Everyone want to be perfecto! why i can’t be like her.. Why i must be like this? why itu.. why ini… I must try all this pil kecantikan, susu kambing lah apa lah untuk jadi cantik macam dia.. Saya nak beli fellina sebab nak kurus sikit macam dia.. sebabnya, saya nak jadi macam Dia ! Saya nak beli SKII sebab nak putih macam dia. Saya nak beli itu sebab nak jadi macam ni… saya nak beli tu sebab nak jadi macam tu…

Sudahnya….. Ting tong! Everyone can’t be somebody.. No No no ! Everyone can’t be perfecto person !! Can’t dear! Can’t dear ! No no no ~

Jika anda pakai kasut ‘nike‘, pandang lah orang yang memakai kasut biasa.. Jika anda memakai ‘kasut biasa‘ pandang lah orang yang memakai ‘selipar‘.. Jika anda memakai ‘selipar’, pandang lah orang yang ‘berkaki ayam‘.. jika anda hanya ‘berkaki ayam’, pandang lah orang yang ‘tiada kaki

Nescaya nanti kita lebih rendah diri 🙂

*segala apa yang ditulis daripada amal sendiri.. Sebab saya pernah terpikir “i want to be like her!”

2 Comments

  1. ye, betul. Bersyukur merupakan terapi diri paling mustajab, cara paling “smart” dan mententeramkan jika anda melihat kepada kelebihan dan keberadaan org lain…
    p/sst : suka tengok blog dn warna purple blog ni..nice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/saya-ingin-jadi-macam-dia-tapi-tak-boleh.html/trackback

PAGE TOP