HOUSEMATE CHELOP-CHELOP

Last updated : October 23, 2016
CERITA 2012
<< GAMBAR DAH DELETE >>
1) Alia, 20 tahun, 15/12/1992, study di UPSI
2) dayah, 20 tahun, 30/10/1992, study di UPSI
3) Ieja, 20 tahun, 20/05/1992, study di UPSI
4) Iera, 20 tahun, 4/12/1992, study di UPSI
5) Ieta, 20 tahun, 26/08/1992, study di UPSI
6) Amal (saya), 20 tahun, 10/09/1992, study di UPSI
  Kami kenal dengan lebih rapat bila duduk rumah sewa… Kami berenam 1 rumah dan kekal sampai sekarang.. And the worst thing adalah bila ada penyewa lain yang sewa sekali dengan kami, Tak de sorang pun yang melekat, Yang pastinya, ada jer group keluar masuk dari rumah tu, dan Kami lah yang kena tanggung the whole payment.. hewhew…

HEBAT TAK KAMI ?? Bukan kita orang letak lipas dalam minuman diorang sampai diorang lari, atau sorok seluar dalam mereka dalam tong sampah, atau khianat diorang dengan menjahanamkan periuk nasi  mahupun senduk periuk belanga atau halau diorang guna baldi, periuk nasi dan sabun dettol, Tapi dah memang takdir untuk diorang tak duduk sekali dengan we all..

     Even bestfriend ever ever sampai sekarang, tapi tak lengkap lah kalau tak begaduh… Hari hari bergaduh.. Ada je yang tak kena itu ini.. Macam macam lah jadi dalam rumah…
Sifat yang paling aku suka adalah sifat “TAK MENGAKU”… Dan dalam rumah kita orang ada ‘hantu’  pun korang kena percaya tau dan macam macam perangai lagi .. sebabnya …

1- Cawan yang ada air teh atas meja solek, tak tahu sape punya (nasib baik air teh tak basi)

2- Aku tergelincir depan bilik air sampai tercabut pintu bilik air (yang part bawah).. mesti owner rumah claim duit =.=”

3- Air tin A&W tak buang, pun tak de sapa yang mengaku

4- Berpuluh puluh sudu, boleh tinggal berapa batang jer sekarang.. Yang tu tak tahu sapa yang makan

5- Ita kenakan Alia, dia tahu ada cicak dalam singki then bila Alia nak basuh pinggan, dia pergi gaul gaul singki tu yang penuh air,  then bila dia angkat, ARGHH!!! (menjerit) comell jer alia pegang cicak

6- Dua SENDUK NASI yang sekarang tinggal 1 je… Sebabnya aku terbuang ikut tingkap *kedebuk jatuh lantai (kita orang duduk ruma sewa tingkat atas) Senduk nasi tu jatuh kebawah (tak tahu nape aku g TERcampak)

7- Nasi dalam pinggan, then pinggan tu ada atas meja tak berbasuh, Tak tahu sapa punya  (memang bagus betul hantu tu amek nasi, then dia makan, tapi tak reti nak basuh)

8- Spender atas lantai pun tak tahu sapa punya.. Pandai betul hantu tu nak pakai kan ?

     Sampai sekarang kita orang tak dapat detect ORANGNYA.
Love Letter untuk friend Housemate Chelop Chelop

And the great thing i want to tell everyone pasal KAMI adalah FRIENDSHIP is not about who came first.. it’s about ‘Who Came and never left’.. They all my friend, they are often the shoulder to cry on 🙂 Korang… Aku memang kasar, selalu marah korang, Selalu terlupa itu dan ini, sampai korang kelam kabut kena carikan, Tapi korang nak tahu, even kita ni bermacam macam perangai, tak mengaku itu dan ini, tapi aku harap ‘We share smiles, we wiped the tears, and through the years, aku harap we still bestfriend housemate chelop chelop sampai kita beranak, kawin (jadahnya beranak dulu baru kawin), Dah kerja, dan yang paling penting, dah ada kawan baru 🙂 Ingat semua cerita kat atas ni, ingat macam mana masing masing tidur, ada yang tidur buat kuak lentang, ada yang tidur laptop atas perut, ada yang tidur sambil pegang handphone, ada yang tidur sambil posing, semua semua ni korang INGAT and don’t forget it !

 

 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/segmen-3-hari-kenali-kawan-baik-by.html/trackback

PAGE TOP