SOALAN MEDSI SEBENARNYA SENANG !

Last updated : July 19, 2014

Siapa kata ujian MEDSI senang?

Angkat tangan!

Siapa kata susah?

Senyum ! haha

SOALAN-MEDSI-SEBENARNYA-SENANG

Bagi aku susah sebab aku fail. Haha. Stress aku. Pelik aku. Semua ada.

Aku ada sediakan CONTOH SOALAN MEDSI sebelum ni. Banyak juga membantu pelajar-pelajar yang bakal menjawab ujian MEDSI ni. Tapi aku sendiri gagal.

Jangan ingat soalan medsi ni senang.

Trik-trik soalan ni agak melampau. Soalan-soalan dia hampir sama, cuma soalan tu diputar belit. Dia cuma nak tengok cara kita jawab je. Dia nak tengok konsisten ke tak jawapan kita. Tu yang pening tu.

Mana aku nak ingat soalan-soalan tu semua! TAPI !!!

Baru aku teringat… Bila kita jawab soalan yang hampir sama atau korang rasa macam dah jawab soalan tu, korang boleh tekan button back dan tengok soalan-soalan sebelumnya.

Tujuannya?

Pastikan jawapan korang sama macam jawapan sebelumnya.

Ujian MEDSI cuma nak tengok jawapan korang konsisten tu SAHAJA !

Dan!

Korang kena jawab dengan jujur. Itu sahaja tips ujian MEDSI daripada aku

p/s: Bila korang dah lulus medsi, baru korang tahu soalannya senang. 

CONTOH SOALAN MEDSI

APA ITU MEDSI ?

6 Comments

  1. syakhirasays: Reply

    guna computer ke bukan bertulis ke

  2. Sitisays: Reply

    Assalam sis. Kalau konsistensi, boleh saja tu. Tapi banyak yang bagi tips semasa menjawab ujian Medsi tu, kita kena bayangkan kita ni seorang pendidik/guru. Macamana tu ya? Peningnya huhu

    • kalau awak bayangkan awak seorang cikgu, ofcourse jawapan2 awak ke arah seorang inndividu yang bersahsiah seperti seorang guru, betul kan? 😀

  3. Rainsays: Reply

    Salam kak,kak ada simpan tak lagi soalan medsi?

Trackback 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/soalan-medsi-sebenarnya-senang.html/trackback

PAGE TOP