SPRITZER Boleh minum laa.. Ini buktinya..

Last updated : June 12, 2014

Aku selalu isi minyak kat Mobil/Petron RM 50 ke atas dan dapat Air Spritzer botol besar free. Benda free siapa taknak kan ? Tapi yang meragukan sekarang adalah adakah Spritzer boleh minum? Siapa yang tak tahu, meyh abang nak bagi tahu. 

Ada orang kata Spritzer tak boleh minum. Sebabnya kilangnya berdekatan dengan kubur cina. Ahh sudah! Kami satu family selalu dapat air Spritzer ni bila isi minyak RM 50 dan ke atas. 

Tapi bila fikir logik kedudukan kilang tersebut yang terletak tinggi, mana mungkin air ni boleh tercemar. 

bukti-spritzer-boleh-minum

Di sini terdapat beberapa artikel yang boleh ubah persepsi korang terhadap air SPRITZER 

Isu Panas Punca Air Spritzer Terjawab

Cerita Karut Air Spritzer disangkal JAKIM

 

Aku teringin sangat nak tengok komen-komen orang awam mengenai isu ini. Apa-apa pun,

Kalau rasa was-was dengan air Spritzer ini, jangan minum! Daripada korang kutuk, apa kata diam dan tak payah minum. 

Rakyat Malaysia part 2 Lawak

14 Comments

  1. Baru tahu yang kalo isi minyak RM50 ke atas kat mobil leh dapat Spritzer percuma..

    Xder la plak stesen minyak Spritzer yg terdekat. Stesen minyak apa lagi yang tawarkan benda2 percuma ni ?
    [nama] recently posted…Frozen Versi Ramadhan by AmarMy Profile

    • kotak tisu dan air mineral botol besar 😀 kat pineng bnyk wt gitu 😀

  2. tula.. tapi kalau bg sy…ia boleh minum.. kalau depan mate Nampak air spritzer tu memang ad unsur air kubur baru lah x minum.. senang je org buat sangkaan kan, tapi xpela…ad org ckp air tu xleh masuk ayat ayat suci Al-Quran betul ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://cikamal.com/spritzer-boleh-minum-laa-ini-buktinya.html/trackback

PAGE TOP